Логотип Репозиторијума
  • English
  • Српски
  • Srpski
  • Пријави се
    Нови корисник? Кликните овде да бисте се регистровали.Јесте ли заборавили лозинку?
  • Заједнице & Колекције
  • Комплетан Репозиторијум
  1. Старт
  2. Прегледај по аутору

Прегледај по Аутор "Nikolic, I."

Сада се приказује 1 - 1 од 1
Резултати по страници
Опције сортирања
  • Учитавање...
    Сличица
    Ставка
    Chromium content in the meat of male Saanen goat kids from Vojvodina (Northern Serbia)
    (2019) Tomovic, V.; Jokanovic, M.; Sojic, B.; Skaljac, S.; Lazovic, M.; Vasiljevic, I.; Tomasevic, I.; Nikolic, I.; Vujadinovic, D.; Tomovic, M.
    Goats, the earliest ruminant to be domesticated, are traditional sources of meat, milk, fibre, leather, related products of animal origin and as draught and pack animals. Meat is the major product of the goat. Meat quality is the sum of all sensory, nutritive, technological and hygienic-toxicological factors of meat. The aims of this study were to investigate the chromium content of four different muscles (M. psoas major, M. longissimus dorsi, M. semimembranosus and M. triceps brachii) of Saanen goat male kids and to determine whether the chromium contents differed between the muscles. Chromium content was determined using inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP-OES), after dry ashing mineralisation. The studied muscles did not significantly differ (P >0.05) with respect to chromium content. The chromium content ranged from 0.012 to 0.067 mg/100 g, with an average of 0.026 mg/100 g.
Адреса
Вука Караџића 30,
71126 Лукавица, Источно Сарајево,
Република Српска
БиХ
Контакт
+387 57 320 330
univerzitet@ues.rs.ba
https://www.ues.rs.ba
понедељак-петак: 07.30 - 15.30
Корисничка подршка
Универзитетски рачунарски центар
+387 57 320 140
urc@ues.rs.ba
https://urc.ues.rs.ba

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • End User Agreement
  • Send Feedback